winter

In de Winter ben ik altijd wat meer op zoek naar inspiratie. De bomen verliezen hun laatste kleurrijke bladeren en het grijze en koude weer komt tot rust.Veel fotografen lijken hun camera's weg te leggen omdat er tijdens dit seizoen minder interessants lijkt te zijn om foto's van te maken. En velen halen hun camera pas in de lente tevoorschijn.

Lees meer »

Ai2023

Zeker, de twee trends waarin ik het meest geïnteresseerd zal zijn, zijn het bewerken en maken van AI-afbeeldingen. We hebben al een grote toestroom van AI-bewerkingsprogramma's en -tools gezien, en ik heb veel ervan legitiem nuttig gevonden. De nieuwe AI-maskering van Lightroom heeft me bijvoorbeeld enorm veel tijd bespaard en me ook geholpen om nauwkeurigere bewerkingen uit te voeren. Ik kijk er naar uit om te zien welke nieuwe tools 2023 brengt. Aan de andere kant hebben we een explosie van AI-beeldgeneratoren gezien, en hoe dit de industrie zal beïnvloeden en hoe fotografen werken, valt nog te bezien. We konden alles zien, van fotografen die AI-moodboards gebruikten om shoots te plannen tot stockfoto's die volledig on-the-fly werden gegenereerd en alles daartussenin.

Lees meer »

2022 in foto's

Het sentiment dat in 2022 op de achtergrond zoemde en soms behoorlijk luid brulde. Het is wat er werd gezegd toen jonge mensen in Iran in opstand kwamen voor vrouwenrechten; toen de eerste Russische tanks Oekraïne binnenreden; toen miljoenen mensen kwamen opdagen om te stemmen om een land een nieuwe richting in te sturen.

Lees meer »

Terugblik op je beeld

Nu het nieuwe jaar nadert, is het belangrijk om na te denken over het jaar en je eigen fotografiewerk en -ervaringen gedurende het jaar. Wanneer je doelen stelt voor het nieuwe jaar, is het belangrijk om uw huidige toestand te evalueren en te zien welke veranderingen je kan aanbrengen om die doelen te bereiken.

Lees meer »

Marwan Magroun benoemd tot Fotograaf des Vaderlands 2022

Fotograaf en regisseur Marwan Magroun is in het Nederlands Fotomuseum benoemd tot de nieuwe Fotograaf des Vaderlands. Als Fotograaf des Vaderlands zal hij de komende twee jaar als ambassadeur voor de fotografie optreden. Marwan is de zesde Fotograaf des Vaderlands en volgt Jan Dirk van der Burg op, die het ambt 4 jaar vervulde.

Lees meer »

Dance foto expositie

Woensdag 19 oktober vindt, op de eerste dag van Amsterdam Dance Event, de officiële opening van GOD IS A DJ plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. GOD IS A DJ is wereldwijd de eerste digitale fototentoonstelling, waar het werk van fotograaf Rutger Geerling is te zien. De expositie, samengesteld door Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht en gepresenteerd door Samsung, is tot en met 13 november in de Beurs van Berlage te zien. 

Lees meer »

Gregor Sailer

De plaatsen die Gregor Sailer in zijn langetermijnprojecten bezoekt, zijn geografisch en figuurlijk niet te bevatten. Het zijn locaties waar grondstoffen worden gewonnen, politieke bufferzones, mensloze landschappen, 'achtergrond'-steden en gebieden van camouflage en bedrog.Aan zijn fotografische reizen gaat nauwgezet onderzoek en vaak jaren van voorbereiding vooraf om de dynamiek bloot te leggen die tot het bestaan van deze plekken heeft geleid. Sailer presenteert ze in een gereduceerde, rustige en verlaten beeldtaal. website >>

Lees meer »

Foto's van Johan van der Keuken in het Fotomuseum

Johan van der Keuken (1938-2001) was een uitzonderlijk dubbeltalent, die met een fotografisch oog filmde, en met een filmisch oog fotografeerde. Eye toonde zijn films en een groot aantal fotowerken en gaf inzicht in de wijze waarop Van der Keuken zijn films maakte. Van der Keuken bouwde aan een artistiek interessant en maatschappelijk geëngageerd oeuvre, dat duidelijke overeenkomsten in vorm en inhoud vertoont. In zijn werk maakte hij vaak gebruik van geografische verschillen. Altijd op reis maar ook dicht bij huis, versnijdt Van der Keuken zijn observaties in Afrika, Azië of Latijns-Amerika met vergelijkbare of juist diametraal tegenovergestelde beelden of situaties. De tentoonstelling toonde hoe Van der Keuken verschillende sequenties in één film bij elkaar brengt, en hoe hij verschillende beelden met elkaar laat contrasteren.

Lees meer »

Huis Marseille

Huis Marseille is een monumentaal grachtenpand aan de Keizersgracht in Amsterdam waarin sinds 1999 het Museum voor Fotografie is gehuisvest. Het is het eerste museum van Nederland dat zich specifiek richt op de fotografie als kunstvorm. Sinds 1999 is er elke drie maanden een nieuwe tentoonstelling. website >>

Lees meer »

Queen Koningin Elizabeth II

Koningin Elizabeth II, de langst dienende monarch van Groot-Brittannië, is overleden. Buckingham Palace maakte het nieuws donderdagmiddag bekend. Hierbij beelden van een lang leven en historisch lange regeerperiode.>> website >>

Lees meer »

Skin Deep

Paola Paredes groeide op als queer in Ecuador, en door de jaren heen is ze getuige geweest van het veranderende landschap van wettelijke rechten en de publieke opinie die het leven van LGBTQIA+-mensen vormgeven. In haar nieuwe werk, 'Skin Deep', ontmantelt ze hardnekkige stereotypen in een interactieve ervaring die nuance op de voorgrond plaatst, terwijl ze opnieuw verbeeldt hoe we fotografie ervaren. Ze vertelt Gem Fletcher over haar motivaties, creatieve proces en waarom het van fundamenteel belang is om kijkers door middel van spel te betrekken. Website >>

Lees meer »

Jeroen Hofman

Jeroen Hofman nieuwe exposant ms Vlieland en ms FrieslandFotograaf Jeroen Hofman is de nieuwe exposant op ms Vlieland en ms Friesland, twee veerboten van Rederij Doeksen. Zijn expositie van sfeerbeelden van de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling is in elk geval tot het eind van dit jaar te zien in het Café op Zee aan boord van ms Vlieland (Vlieland) en op het salondek van ms Friesland (Terschelling).Annemieke van Brummelen, manager commerciële zaken bij Rederij Doeksen: “Het eerste dat ons opviel in het werk van Jeroen, was het bijzondere lijnenspel. In het landschap van de wadden vind je een keur aan patronen en door de manier waarop Jeroen fotografeert, is hij er uitstekend in geslaagd die – samen met verrassende details – vast te leggen. We zijn er heel trots op om zijn werk de komende maanden aan boord te mogen tonen.”Fotograaf Jeroen Hofman (1976) werkt altijd vanaf een kraan op ongeveer 20 meter hoogte. Hij heeft deze werkwijze ontwikkeld om zijn fascinatie voor gelaagdheid in landschappen in beeld te kunnen brengen. Hofman studeerde fotografie aan KABK in Den Haag. Zijn grote doorbraak kwam met Playground (2011), waar hij oefenterreinen voor calamiteiten vastlegde op de manier die zijn signatuur is geworden. Hofman maakt naast vrij werk ook portretten. Hij won verschillende beurzen en prijzen, waaronder twee keer de Zilveren Camera: voor de serie Playground en in 2014 voor een portret van Hans van Manen.https://www.jeroenhofman.com/

Lees meer »

Inspiratie voor de zomer

Particulr is een geweldige kleine website die super toegankelijk en gemakkelijk te vinden is, met tonnen fotografie-inspiratie die voor je beschikbaar is.

Lees meer »

Birds

Dit jaar hebben bijna 2.500 fotografen uit de Verenigde Staten en Canada bijna 10.000 foto's en video's ingezonden voor Audubon's 13e jaarlijkse Audubon Photography Awards. Aan de hand van anonieme beeld- en videobestanden selecteerden drie deskundige jury's acht verbluffende winnaars en vijf eervolle vermeldingen. (Spoiler alert: het was een geweldig jaar voor korhoenders).   website >>

Lees meer »

Vertel het verhaal

Het verhaal kan je persoonlijke verhaal zijn of iets anders, maar het belangrijkste is dat je communiceert met je foto's. Als je altijd aan het fotograferen bent, kun je niet creëren; je reageert gewoon. Door een balans te creëren tussen creëren en reageren, krijg je verhalende vaardigheden. Wees proactief door een plaats te vinden met goede leidende lijnen en te wachten, niet door te haasten en te hopen dat een van uw klikken een blijvertje is. Denk aan een begin, midden en einde. Dit kan eenvoudig worden weergegeven met opnamen met verschillende brandpuntsafstanden, zoals een groothoek , een close-up en ten slotte een full-frame scène. Het proces van het vertellen van verhalen is iets waar we allemaal mee zijn opgegroeid - kom er op terug. Onthoud, hoe eenvoudiger het verhaal, hoe universeler het kan zijn.

Lees meer »

Camera’s op mobiele telefoons

Het vlaggenschip van vorig jaar, de Xiaomi Mi 11 Ultra, maakte indruk op fotografiefanaten met zijn eersteklas hardware tegen een zeer concurrerende prijs. De Xiaomi 12-serie is langverwacht in de technische gemeenschap en nu heeft het Chinese bedrijf voor consumentenelektronica de 12S-serie onthuld die de 12S-, 12S Pro- en 12S Ultra-apparaten omvat. De 12S en 12S Pro hebben minimale hardware-upgrades, terwijl de 12S Ultra degene is met de meest significante upgrade van allemaal. Een goed voorbeeld, het volgende niveau van mobiele fotografie-ervaring voor gebruikers. Het Ultra-model met een forse camerabehuizing aan de achterzijde wordt geleverd met een 1-inch Sony-sensor en beeldvormingssysteem ontwikkeld in samenwerking met Leica. De achterste drievoudige camera-opstelling is hier de showstopper met een 48MP ultrabrede lens met de Sony IMX586-beeldsensor en een 8P Leica Summicron 13-120mm F2.2 asferische lens. Die laatste houdt de flare, chromatische aberraties en ghosting in de gaten.

Lees meer »

Dineren op de dijk zaterdag 2 juli 2022

Bij Dineren op de Dijk is er een gevarieerd aanbod aan eten. Er is een heerlijk menu samengesteld die u hier nu al kan bekijken. Naast dit gevarieerde menu hebben we ook een afwisselend aanbod aan workshops! Bekijk ze hier onder en kijk welke u het leukste lijkt. We zien u graag op 2 juli!

Lees meer »

Metania Meraki

De allerlaatste lootjes voor Marissa Terpstra fotografie. Precies 1 maart werd het concept voor haar eindexamen goedgekeurd en nu, 3,5 maand later, ligt het bij de drukker! Metania Meraki staat voor een reis door iemands gedachtegang en leven en iemand die met absolute toewijding en passie aan een project werkt. Dit project zal te zien zijn als tijdschrift én expositie met 15 spirituele ondernemers die zich in de provincie en stad Groningen bevinden. Marissa wil jullie daarom via deze manier laten weten dat  iedereen zich ontzettend vrij mag voelen om haar expositie te bekijken

Lees meer »

London LABS

Londen is een van de beste steden ter wereld voor filmfotografen. Misschien zelfs de beste stad. Niet alleen is er een verrassend aantal fotolabs dat nog steeds film ontwikkelt in Londen, maar een grote meerderheid van deze labs levert werk van professionele kwaliteit.

Lees meer »

Indian Photo festival

Het Indian Photo Festival (IPF) - Hyderabad, een non-profit initiatief van Light Craft Foundation, is het langstlopende internationale fotografiefestival van India met een breed scala aan fotografie uit India en de rest van de wereld met een reeks evenementen, waaronder: lezingen en discussies , portfolioreviews, vertoningen & workshops. De IPF creëert een platform voor professionele en aspirant-fotografen, fotografieliefhebbers en het publiek. Het festival streeft ernaar om de kunst van fotografie te promoten en tegelijkertijd maatschappelijke kwesties aan te pakken door middel van fotografie. Website >>>

Lees meer »

Expo: Windstil

Op het station van Sneek én in het Fries Scheepvaart Museum opende op vrijdag 22 april gelijktijdig de expositie Windstil. Windstil is de eerste in een nieuwe serie exposities van De Mix Nederland en is een initiatief van Stichting Beeldmix, samen met NS en ProRail.

Lees meer »

fine Art photography

We zien allemaal schoonheid op verschillende plaatsen. Wat voor jou opvalt, kan voor iemand anders onaantrekkelijk lijken, en vice versa. Fine art fotografie heeft geen eigen definitie. Maar het trekt wel mensen aan die een specifieke visie delen. Fine art foto's worden net zo zorgvuldig gemaakt als schilderijen. Ze zijn vaak moeilijk te maken in één sessie. Ze vallen op door hun details, composities en betekenissen. Het belangrijkste is dat het visioenen zijn die veel meer zijn dan simpele snapshots. Deze beschrijvingen klinken vaag omdat de beeldende kunst zelf voortdurend verandert.

Lees meer »

Hong Kong

Hong Kong staat bekend om zijn kenmerkende met torens bezaaide stadsbeeld. Deze betonnen jungle trekt niet alleen miljoenen toeristen van over de hele wereld, maar ook talloze filmmakers en fotografen, die op zoek zijn naar een unieke plek om te fotograferen. Manson is een van die fotografen die gefascineerd raakte door de levendigheid van Hong Kong. Veel van zijn foto's tonen de hoogbouw van de stad die de kijker weet te betoveren met hun dichtheid.

Lees meer »

Inside the outside

De tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de relatie tussen mens en natuur door de lens van de camera. We houden immers van de natuur – we vieren en verheffen haar – maar we zien ook hoe de mens haar aantast en verwoest.

Lees meer »

The photograph

Sherman de Jesus weet niet veel van zijn opa. Eén foto is alles wat hij heeft. En die ene foto, gemaakt door de beroemde fotograaf James Van Der Zee, brengt hem honderd jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem.

Lees meer »

Kiek

Een selectie van de 500 foto's die een eeuw geleden zijn gemaakt van de archeologische opgraving in Ezinge Museum Wierdenland toont in samenwerking met het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen een selectie van de meer dan 500 foto’s die zijn gemaakt van de opgraving in de wierde van Ezinge (1923-1934) onder leiding van archeoloog Albert van Giffen. Een eeuw geleden en toch zoveel foto’s: het was toen al duidelijk dat er op archeologisch gebied iets bijzonders gebeurde in Groningen. Even snel een ‘kiekje’ schieten zoals nu was in die tijd niet mogelijk. De fotograaf moest een zware houten camera over het opgravingsterrein slepen en legde daarmee alles nauwkeurig op glasplaten vast. De foto’s zijn scherp en konden daarom behoorlijk worden uitvergroot. Zo komen de mensen en de resultaten van hun graafwerk in de wierde van Ezinge echt tot leven. Hoewel niet bij iedere foto is aangegeven wie de maker ervan is, wordt aangenomen dat dit in de meeste gevallen L. (Bertus) Postema is. Postema was in vaste dienst bij Van Giffen als fotograaf en tekenaar. Ezinge is een begrip in de internationale archeologie, omdat Van Giffen hier voor het eerst een gedeelte van een wierde structureel en met nieuwe opgraaftechnieken grootschalig heeft onderzocht. Hij kwam erachter dat men in Noord-Europa 2500 jaar geleden niet in primitieve hutten woonde, zoals altijd werd gedacht, maar in behoorlijk grote boerderijen, die ook nog eens goed bewaard waren gebleven. In deze tentoonstelling gaat ook aandacht uit naar archeoloog Piet Kooi. Met Kirsten van der Ploeg schreef hij het boek ‘Ezinge, ijkpunt in de archeologie’, waarin de foto’s van de opgraving van Ezinge centraal staan. Kooi maakte de foto’s toegankelijk voor een breder publiek. Niet alleen door de publicatie van het boek, maar ook door de tekeningen die hij maakte bij de foto’s waarop hij de verschillende restanten van gebouwen in kaart bracht. Website klik op foto >>

Lees meer »

Stuur je licht

Foto's maken bij fel licht brengt verschillende uitdagingen met zich mee, daarom vermijden veel fotografen dit. En hoewel je de geproduceerde schaduwen kunt gebruiken om een ​​negatieve vulling te bereiken, gaan we hier een beetje naar links en stellen voor dat je in minder harde verlichting fotografeert om je resultaten te maximaliseren. Negatieve vulling is sterk afhankelijk van het blokkeren van overmatig licht, en wolken op een bewolkte dag doen dat werk natuurlijk voor u. Als zodanig zult u gemakkelijker de gewenste look van uw foto's kunnen bereiken.

Lees meer »

Heegterp

Welkom in Heechterp’ is een sociaal fotoproject van Fotocollectief Leeuwarden en het Wijkpanel Heechterp-Schieringen. Met dit project brengen we bewoners van de wijk Heechterp-Schieringen in beeld, vertellen we hun verhalen en maken we de eigenheid van de wijk zichtbaar.Website >>

Lees meer »

Circulation(S)

Dankzij een strenge selectie en een gewaagd programma is Circulation(s), georganiseerd door het collectief Fetart, uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van de Europese fotografische scène. Circulation(s) combineert tentoonstellingen, workshops, portfoliolezingen en ontmoetingen met de kunstenaars op één trendy artistieke locatie in het hart van Parijs. Circulation(s) heeft de bijzonderheid een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogstaand programma aan te bieden, dat gericht is op alle liefhebbers van fotografie en daarbuiten. Het artistieke comité van Circulation(s), bestaande uit 10 professionele curatrices, wil jong talent ontdekken en nieuwe tendensen onder de aandacht brengen. De projectoproep wordt elk jaar beantwoord met meer dan 1000 aanvragen van internationale kunstenaars die hun werk willen voorstellen. Alle kandidaten worden zorgvuldig beoordeeld door de jury om uiteindelijk slechts een dertigtal kunstenaars per editie te behouden. Tijdens het professionele weekend op 09/04/2022 zal een kruisdialoog over de realisatie van een tentoonstelling plaatsvinden tussen Clara Chalou en een WhiteWall expert. Deelname na inschrijving.

Lees meer »

SONY awards 2022

De winnaars van de Sony World Photography Awards 2022 zijn bekendgemaakt, met een tentoonstelling van de uitstekende winnende en genomineerde foto's die van 13 april tot 2 mei 2022 te zien zijn in Somerset House in Londen.

Lees meer »

Mag ik die foto gebruiken?

In de negentiende eeuw beschouwde men foto’s als onpersoonlijke, mechanische reproducties van de werkelijkheid; inmiddels is de fotografie in economisch, cultureel en artistiek opzicht niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven.

Lees meer »

lightroom shortcuts

Lightroom kan een extreem krachtige workflowtool zijn voor kleurcorrectie en nog veel meer. Je kunt het gebruiken om je foto's te ordenen, en niet alleen bij te houden waar ze zich op je computer bevinden, maar ook om de bewaarders te sorteren op de afgewezenen, ze te beoordelen en nog veel meer!

Lees meer »

SO awards

Tijdens de SO Awards geeft DUPho grenzenverleggers jaarlijks de mogelijkheid om het podium te pakken.

Lees meer »

fotofestival Inspiratie

Van 29 april - 12 juni 2022 keert Fotografia Europea terug naar Reggio Emilia, Italië voor de 17e editie van het internationaal bekende fotografiefestival. Het thema van dit jaar is gebaseerd op een gedicht van de Franse filosoof Albert Camus, genaamd An Invincible Summer, en nodigt fotografen uit om het thema innerlijke kracht te verkennen.

Lees meer »

Welke MAC ?

De M1-, M1 Pro-, M1 Max- en M1 Ultra-chips van Apple hebben de industrie omvergeblazen door zeer krachtige prestaties te leveren met een even indrukwekkende efficiëntie die daarbij past. De Max- en Ultra-chips staan bovenaan, maar de Ultra-chip is alleen beschikbaar in de desktop Mac Studio. Dus, moet je kiezen voor de Studio en zijn kracht op het hoogste niveau of de veelzijdigheid van een MacBook Pro met de M1 Max-chip? Deze uitstekende videovergelijking zal u helpen beslissen.

Lees meer »

Open AI Fotografie

Het in San Francisco gevestigde OpenAI is een bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie dat nauw is gelieerd aan Microsoft. Het nieuwste product, DALL-E 2, is een AI-systeem dat realistische afbeeldingen en kunst kan creëren uit slechts een beschrijving van één zin.

Lees meer »

Focus Iran - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk wil geven op het land. Fotografen als Newsha Tavakolian, Solmaz Daryani en Tamineh Monzavi nemen de kijker mee op reis door een Iran dat niet alleen een rijke culturele geschiedenis heeft, maar dat ook volop in ontwikkeling is.Bekijk deze documentaire >>

Lees meer »

verborgen functies in de in-app foto-editor van Instagram

Wanneer je foto's uploadt naar Instagram, kun je er met de app veel meer mee doen dan op een filter tikken en op Posten drukken. Als je op zoek bent naar een manier om je feed een esthetische boost te geven zonder te maken te krijgen met apps en software van derden, is het de moeite waard om de ingebouwde fotobewerkingstools van Instagram te bekijken. Natuurlijk zijn ze lang niet zo geavanceerd als de tools die je zou vinden in professionele fotobewerkingssoftware zoals Adobe Lightroom - maar voor een basisbewerking zullen ze de klus klaren.

Lees meer »

Deep Nostalgic

Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om de doden te reanimeren in fotografie. Door verbeteringen in artificiële intelligentie van het afgelopen decennium hebben we de mogelijkheid  om door het versteende verleden te breken en onze dierbare overledenen te zien zoals ze ooit waren: praten, bewegen, glimlachen, lachen. Hoewel deepfake-tools al een tijdje bestaan, zijn ze de laatste jaren steeds meer beschikbaar voor het grote publiek, dankzij producten als Deep Nostalgia - ontwikkeld door de voorouderssite My Heritage.

Lees meer »

Fotografiska

Fotografiska is een centrum voor hedendaagse fotografie in oa. Stockholm, Tallinn & New York en is opgericht door de broers Jan en Per Broman en geopend op 21 mei 2010. 

Lees meer »

Vooral niet plannen

Sommige van de beste foto's worden vaak zonder plan gemaakt. Ze gebeuren. Dat betekent niet dat een geweldige foto niet kan komen van een geweldige planning, begrijp me niet verkeerd, maar in mijn ervaring is het vaak alleen nodig om je camera mee te nemen.Vaak zijn de beste foto's niet gepland, neem je camera meebrengen, dat is vaak voldoende.

Lees meer »

Inspiratie

Sandvoort Gallery specialiseert zich in het werk van topfotografen uit de geschiedenis van de Nederlandse fotografie. De galerie combineert dat met het werk van de huidige (zeker ook de jongste) generatie beeldmakers. Onze galerie biedt een interessante mix van vrij werk en documentaire fotografie uit de 20ste en 21ste eeuw. Wij vertegenwoordigen een aantal historische collecties, waaronder het Maria Austria Instituut, het Nederland Foto Museum en het Stadarchief Amsterdam.

Lees meer »

Reportagefotografie | Fotosessie | Beeldbank | Logo ontwerp | website

© 2021 by CK. Top Proudly created

info@cktopfotografie.nl

0 6 2 1 8 8 3 2 9 9

KVK  81383096 

KOR - BTW Vrijgesteld