Home » Fotonieuws

Reportagefotografie   |  Fotosessie   |  Beeldbank  |  Logo ontwerp  |  website  |  Workshop


Dineren op de dijk zaterdag 2 juli 2022

Bij Dineren op de Dijk is er een gevarieerd aanbod aan eten. Er is een heerlijk menu samengesteld die u hier nu al kan bekijken. Naast dit gevarieerde menu hebben we ook een afwisselend aanbod aan workshops! Bekijk ze hier onder en kijk welke u het leukste lijkt. We zien u graag op 2 juli!

Lees meer »

Metania Meraki

De allerlaatste lootjes voor Marissa Terpstra fotografie. Precies 1 maart werd het concept voor haar eindexamen goedgekeurd en nu, 3,5 maand later, ligt het bij de drukker! Metania Meraki staat voor een reis door iemands gedachtegang en leven en iemand die met absolute toewijding en passie aan een project werkt. Dit project zal te zien zijn als tijdschrift én expositie met 15 spirituele ondernemers die zich in de provincie en stad Groningen bevinden. Marissa wil jullie daarom via deze manier laten weten dat  iedereen zich ontzettend vrij mag voelen om haar expositie te bekijken

Lees meer »

London LABS

Londen is een van de beste steden ter wereld voor filmfotografen. Misschien zelfs de beste stad. Niet alleen is er een verrassend aantal fotolabs dat nog steeds film ontwikkelt in Londen, maar een grote meerderheid van deze labs levert werk van professionele kwaliteit.

Lees meer »

Indian Photo festival

Het Indian Photo Festival (IPF) - Hyderabad, een non-profit initiatief van Light Craft Foundation, is het langstlopende internationale fotografiefestival van India met een breed scala aan fotografie uit India en de rest van de wereld met een reeks evenementen, waaronder: lezingen en discussies , portfolioreviews, vertoningen & workshops. De IPF creëert een platform voor professionele en aspirant-fotografen, fotografieliefhebbers en het publiek. Het festival streeft ernaar om de kunst van fotografie te promoten en tegelijkertijd maatschappelijke kwesties aan te pakken door middel van fotografie. Website >>>

Lees meer »

Expo: Windstil

Op het station van Sneek én in het Fries Scheepvaart Museum opende op vrijdag 22 april gelijktijdig de expositie Windstil. Windstil is de eerste in een nieuwe serie exposities van De Mix Nederland en is een initiatief van Stichting Beeldmix, samen met NS en ProRail.

Lees meer »

fine Art photography

We zien allemaal schoonheid op verschillende plaatsen. Wat voor jou opvalt, kan voor iemand anders onaantrekkelijk lijken, en vice versa. Fine art fotografie heeft geen eigen definitie. Maar het trekt wel mensen aan die een specifieke visie delen. Fine art foto's worden net zo zorgvuldig gemaakt als schilderijen. Ze zijn vaak moeilijk te maken in één sessie. Ze vallen op door hun details, composities en betekenissen. Het belangrijkste is dat het visioenen zijn die veel meer zijn dan simpele snapshots. Deze beschrijvingen klinken vaag omdat de beeldende kunst zelf voortdurend verandert.

Lees meer »

Hong Kong

Hong Kong staat bekend om zijn kenmerkende met torens bezaaide stadsbeeld. Deze betonnen jungle trekt niet alleen miljoenen toeristen van over de hele wereld, maar ook talloze filmmakers en fotografen, die op zoek zijn naar een unieke plek om te fotograferen. Manson is een van die fotografen die gefascineerd raakte door de levendigheid van Hong Kong. Veel van zijn foto's tonen de hoogbouw van de stad die de kijker weet te betoveren met hun dichtheid.

Lees meer »

Inside the outside

De tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de relatie tussen mens en natuur door de lens van de camera. We houden immers van de natuur – we vieren en verheffen haar – maar we zien ook hoe de mens haar aantast en verwoest.

Lees meer »

The photograph

Sherman de Jesus weet niet veel van zijn opa. Eén foto is alles wat hij heeft. En die ene foto, gemaakt door de beroemde fotograaf James Van Der Zee, brengt hem honderd jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem.

Lees meer »

Kiek

Een selectie van de 500 foto's die een eeuw geleden zijn gemaakt van de archeologische opgraving in Ezinge Museum Wierdenland toont in samenwerking met het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen een selectie van de meer dan 500 foto’s die zijn gemaakt van de opgraving in de wierde van Ezinge (1923-1934) onder leiding van archeoloog Albert van Giffen. Een eeuw geleden en toch zoveel foto’s: het was toen al duidelijk dat er op archeologisch gebied iets bijzonders gebeurde in Groningen. Even snel een ‘kiekje’ schieten zoals nu was in die tijd niet mogelijk. De fotograaf moest een zware houten camera over het opgravingsterrein slepen en legde daarmee alles nauwkeurig op glasplaten vast. De foto’s zijn scherp en konden daarom behoorlijk worden uitvergroot. Zo komen de mensen en de resultaten van hun graafwerk in de wierde van Ezinge echt tot leven. Hoewel niet bij iedere foto is aangegeven wie de maker ervan is, wordt aangenomen dat dit in de meeste gevallen L. (Bertus) Postema is. Postema was in vaste dienst bij Van Giffen als fotograaf en tekenaar. Ezinge is een begrip in de internationale archeologie, omdat Van Giffen hier voor het eerst een gedeelte van een wierde structureel en met nieuwe opgraaftechnieken grootschalig heeft onderzocht. Hij kwam erachter dat men in Noord-Europa 2500 jaar geleden niet in primitieve hutten woonde, zoals altijd werd gedacht, maar in behoorlijk grote boerderijen, die ook nog eens goed bewaard waren gebleven. In deze tentoonstelling gaat ook aandacht uit naar archeoloog Piet Kooi. Met Kirsten van der Ploeg schreef hij het boek ‘Ezinge, ijkpunt in de archeologie’, waarin de foto’s van de opgraving van Ezinge centraal staan. Kooi maakte de foto’s toegankelijk voor een breder publiek. Niet alleen door de publicatie van het boek, maar ook door de tekeningen die hij maakte bij de foto’s waarop hij de verschillende restanten van gebouwen in kaart bracht. Website klik op foto >>

Lees meer »

Stuur je licht

Foto's maken bij fel licht brengt verschillende uitdagingen met zich mee, daarom vermijden veel fotografen dit. En hoewel je de geproduceerde schaduwen kunt gebruiken om een ​​negatieve vulling te bereiken, gaan we hier een beetje naar links en stellen voor dat je in minder harde verlichting fotografeert om je resultaten te maximaliseren. Negatieve vulling is sterk afhankelijk van het blokkeren van overmatig licht, en wolken op een bewolkte dag doen dat werk natuurlijk voor u. Als zodanig zult u gemakkelijker de gewenste look van uw foto's kunnen bereiken.

Lees meer »

Heegterp

Welkom in Heechterp’ is een sociaal fotoproject van Fotocollectief Leeuwarden en het Wijkpanel Heechterp-Schieringen. Met dit project brengen we bewoners van de wijk Heechterp-Schieringen in beeld, vertellen we hun verhalen en maken we de eigenheid van de wijk zichtbaar.Website >>

Lees meer »

Circulation(S)

Dankzij een strenge selectie en een gewaagd programma is Circulation(s), georganiseerd door het collectief Fetart, uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van de Europese fotografische scène. Circulation(s) combineert tentoonstellingen, workshops, portfoliolezingen en ontmoetingen met de kunstenaars op één trendy artistieke locatie in het hart van Parijs. Circulation(s) heeft de bijzonderheid een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogstaand programma aan te bieden, dat gericht is op alle liefhebbers van fotografie en daarbuiten. Het artistieke comité van Circulation(s), bestaande uit 10 professionele curatrices, wil jong talent ontdekken en nieuwe tendensen onder de aandacht brengen. De projectoproep wordt elk jaar beantwoord met meer dan 1000 aanvragen van internationale kunstenaars die hun werk willen voorstellen. Alle kandidaten worden zorgvuldig beoordeeld door de jury om uiteindelijk slechts een dertigtal kunstenaars per editie te behouden. Tijdens het professionele weekend op 09/04/2022 zal een kruisdialoog over de realisatie van een tentoonstelling plaatsvinden tussen Clara Chalou en een WhiteWall expert. Deelname na inschrijving.

Lees meer »

SONY awards 2022

De winnaars van de Sony World Photography Awards 2022 zijn bekendgemaakt, met een tentoonstelling van de uitstekende winnende en genomineerde foto's die van 13 april tot 2 mei 2022 te zien zijn in Somerset House in Londen.

Lees meer »

Mag ik die foto gebruiken?

In de negentiende eeuw beschouwde men foto’s als onpersoonlijke, mechanische reproducties van de werkelijkheid; inmiddels is de fotografie in economisch, cultureel en artistiek opzicht niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven.

Lees meer »

lightroom shortcuts

Lightroom kan een extreem krachtige workflowtool zijn voor kleurcorrectie en nog veel meer. Je kunt het gebruiken om je foto's te ordenen, en niet alleen bij te houden waar ze zich op je computer bevinden, maar ook om de bewaarders te sorteren op de afgewezenen, ze te beoordelen en nog veel meer!

Lees meer »

SO awards

Tijdens de SO Awards geeft DUPho grenzenverleggers jaarlijks de mogelijkheid om het podium te pakken.

Lees meer »

fotofestival Inspiratie

Van 29 april - 12 juni 2022 keert Fotografia Europea terug naar Reggio Emilia, Italië voor de 17e editie van het internationaal bekende fotografiefestival. Het thema van dit jaar is gebaseerd op een gedicht van de Franse filosoof Albert Camus, genaamd An Invincible Summer, en nodigt fotografen uit om het thema innerlijke kracht te verkennen.

Lees meer »

Welke MAC ?

De M1-, M1 Pro-, M1 Max- en M1 Ultra-chips van Apple hebben de industrie omvergeblazen door zeer krachtige prestaties te leveren met een even indrukwekkende efficiëntie die daarbij past. De Max- en Ultra-chips staan bovenaan, maar de Ultra-chip is alleen beschikbaar in de desktop Mac Studio. Dus, moet je kiezen voor de Studio en zijn kracht op het hoogste niveau of de veelzijdigheid van een MacBook Pro met de M1 Max-chip? Deze uitstekende videovergelijking zal u helpen beslissen.

Lees meer »

Open AI Fotografie

Het in San Francisco gevestigde OpenAI is een bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie dat nauw is gelieerd aan Microsoft. Het nieuwste product, DALL-E 2, is een AI-systeem dat realistische afbeeldingen en kunst kan creëren uit slechts een beschrijving van één zin.

Lees meer »

Focus Iran - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk wil geven op het land. Fotografen als Newsha Tavakolian, Solmaz Daryani en Tamineh Monzavi nemen de kijker mee op reis door een Iran dat niet alleen een rijke culturele geschiedenis heeft, maar dat ook volop in ontwikkeling is.Bekijk deze documentaire >>

Lees meer »

verborgen functies in de in-app foto-editor van Instagram

Wanneer je foto's uploadt naar Instagram, kun je er met de app veel meer mee doen dan op een filter tikken en op Posten drukken. Als je op zoek bent naar een manier om je feed een esthetische boost te geven zonder te maken te krijgen met apps en software van derden, is het de moeite waard om de ingebouwde fotobewerkingstools van Instagram te bekijken. Natuurlijk zijn ze lang niet zo geavanceerd als de tools die je zou vinden in professionele fotobewerkingssoftware zoals Adobe Lightroom - maar voor een basisbewerking zullen ze de klus klaren.

Lees meer »

Deep Nostalgic

Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om de doden te reanimeren in fotografie. Door verbeteringen in artificiële intelligentie van het afgelopen decennium hebben we de mogelijkheid  om door het versteende verleden te breken en onze dierbare overledenen te zien zoals ze ooit waren: praten, bewegen, glimlachen, lachen. Hoewel deepfake-tools al een tijdje bestaan, zijn ze de laatste jaren steeds meer beschikbaar voor het grote publiek, dankzij producten als Deep Nostalgia - ontwikkeld door de voorouderssite My Heritage.

Lees meer »

Fotografiska

Fotografiska is een centrum voor hedendaagse fotografie in oa. Stockholm, Tallinn & New York en is opgericht door de broers Jan en Per Broman en geopend op 21 mei 2010. 

Lees meer »

Vooral niet plannen

Sommige van de beste foto's worden vaak zonder plan gemaakt. Ze gebeuren. Dat betekent niet dat een geweldige foto niet kan komen van een geweldige planning, begrijp me niet verkeerd, maar in mijn ervaring is het vaak alleen nodig om je camera mee te nemen.Vaak zijn de beste foto's niet gepland, neem je camera meebrengen, dat is vaak voldoende.

Lees meer »

Inspiratie

Sandvoort Gallery specialiseert zich in het werk van topfotografen uit de geschiedenis van de Nederlandse fotografie. De galerie combineert dat met het werk van de huidige (zeker ook de jongste) generatie beeldmakers. Onze galerie biedt een interessante mix van vrij werk en documentaire fotografie uit de 20ste en 21ste eeuw. Wij vertegenwoordigen een aantal historische collecties, waaronder het Maria Austria Instituut, het Nederland Foto Museum en het Stadarchief Amsterdam.

Lees meer »

Zilveren camera

Nieuwsfotografie gaat over alles wat er in de samenleving speelt, zet onderwerpen op de agenda en legt ontwikkelingen vast die de basis vormen van het collectief geheugen. De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Winnaar van de Zilveren Camera 2021 is de foto waarop minister Kajsa Ollongren het Binnenhof verlaat na een positieve coronatest. Deze en 225 andere bekroonde beelden zijn van 12 februari tot en met 3 april in Museum Hilversum te zien. Een prachtige, eindeloze dwaaltocht langs grote en kleine verhalen.

Lees meer »

Groninger scheurkalender 2023

Het is lente! Het begin van..Voel je het ook? De drang om naar buiten te gaan, te genieten van heerlijk lenteweer (alhoewel het nu sneeuwt). In de wind voelt het nog wat schraal aan, maar in de luwte kan je lekker zitten. Beetje mijmeren. Ideeën bedenken en plannen maken. Of gewoon helemaal niets.Terwijl we dagelijks genieten van iedere dag een nieuw kalenderblaadje (vergeet niet ook de achterkant te lezen..) zijn we ook alweer bezig met de nieuwe kalender.Doe jij dit jaar ook mee?Super leuk om een foto te maken van iets waar jij blij van wordt. En die foto insturen/uploaden naar de scheurkalender www.groningerscheurkalender.nlDat mag ook dit jaar weer van alles zijn. Niets is te gek of te dol. Als de foto maar antwoord geeft op de vraag wat jou in de provincie beweegt. Je mag meerdere foto's insturen, maar er wordt maximaal één foto van jou geplaatst. Tenminste...als je geselecteerd wordt.

Lees meer »

Fotografie

Fotografie: (zelfstandig naamwoord) de kunst of praktijk van het maken en verwerken van foto's.

Lees meer »

Back to the 60s

Hoe maak je een foto die in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn? Welk kleurenpalet gebruikten ze met de kodak rolletjes? Wat is de focus op de foto's en waaruit bestaat de opbouw van de foto. 

Lees meer »

Welcome to Marwen

Op 8 april 2000 werd Mark Hogancamp aangevallen door vijf mannen en voor dood achtergelaten buiten een bar in Kingston, NY. Na negen dagen in coma te hebben gelegen, werd hij wakker en ontdekte hij dat hij geen herinnering had aan zijn vorige volwassen leven. Hij moest opnieuw leren eten, lopen en schrijven.

Lees meer »

Forostudio de Jong

Fotostudio De Jong staat geheel in het teken van Wilfried de Jongs grote passie: fotografie. Eerder verscheen onder dezelfde titel al een televisieserie, nu trekt hij de theaters in. De Jong toont op een groot scherm kiekjes van beroemde fotografen, nieuwsfoto's en werk uit zijn eigen collectie. De foto's worden voorzien van muziek, een mooi verhaal of een theatrale scène.

Lees meer »

Thesinge in beeld 26 en 27 maart 2022

Afsluitende expositie van de derde editie van Thesinge in Beeld. Foto's van Koos van de Belt, Ali Bettenbroek, Yvonne Broekhuizen, Erik en Wanne Buitenhuis, Jan Ceulen, Ton Ensing, Belinda Hak, Wolter Karsijns, Martine Ter Wal en Daphne Wiegertjes. Zodra er meer bekend is over de locaties, de openingstijden en mogelijke aanvullende activiteiten leest u het hier.

Lees meer »

Zwart wit

Er is iets bijzonder aantrekkelijks aan geweldige zwart-witfotografie. Het heeft een tijdloze kwaliteit. Een zwart-witafbeelding kan opvallend, boeiend, adembenemend en zeker humeurig zijn. Dus wat kunt u doen om verbluffende zwart-witafbeeldingen te visualiseren en te maken? Met de basisprincipes van fotografie kom je zo ver, maar er zijn enkele aanvullende technieken waarmee je snel uitstekende zwart-witresultaten kunt behalen.

Lees meer »

Contrast

Contrast in fotografie kan in verschillende vormen voorkomen. Het is de moeite waard om na te denken over hoe je het gebruikt. Contrast, of het gebrek daaraan, kan een foto maken of breken. Het juiste gebruik van contrast is een van de fundamenten van fotografie.

Lees meer »

De Fotoboekenweek: het grote uitzoek- en verrassingsmoment

donderdag 17 februari om 14.30 uur wordt in de bibliotheek van Uithuizen de eerste Fotoboekenweek gevierd! Iedereen is welkom om aan te schuiven om foto’s te komen uitzoeken.  Ook luidt de oproep om oude kinderfoto’s mee te nemen. Van jezelf, van je ouders, een herinnering van vroeger. Onder leiding van Ingrid Koetzier, initiator Fotoboekenweek en Janine Tuil, fotograaf en medewerker van het Taalhuis, worden de foto’s donderdagmiddag gedigitaliseerd en tot een collage gemaakt. De collage wordt afgedrukt op een tafelkleed dat de volgende fotoboekenweek in de bibliotheek zal liggen. Zo maken we samen de bieb gezellig

Lees meer »

Tentoonstelling ‘Tegenspoed’ in Gevangenismuseum Veenhuizen is weer open

Gelukkig is deze prachtige tentoonstelling weer open voor het publiek. In de multimedia-expositie vraagt documentair fotograaf Dirk-Jan Visser zich af hoe je leven er in Nederland uitziet als je in armoede leeft. De foto- en videoportretten laten zien dat armoede niet alleen betekent dat je geen geld hebt: het betekent ook niet mee kunnen doen in de samenleving, niet gezond en duurzaam kunnen eten en vooral steeds minder grip op je leven hebben. Met andere woorden: onmacht, stress, uitsluiting, angst en schaamte.

Lees meer »

Vincent Mentzel in het Rijksmuseum

Vincent Mentzel (1945) behoort al jaren tot de beeldbepalende fotografen van ons land. Hij gaf letterlijk het nieuws vorm. Tijdens zijn carrière is de fotojournalistiek veranderd: van ondergeschoven kindje tot een krachtig en zelfstandig medium met artistieke mogelijkheden. Kom en zie deze ontwikkeling aan de hand van Mentzel's foto’s. Website >>

Lees meer »

Vrijwillig geluk online

Sinds 2018 organiseren wij Proeverijen Vrijwillig Geluk. Bij een proeverij nemen we je mee naar verschillende organisatie waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Dit “proeven” kan vanaf nu ook digitaal! 

Lees meer »

Scherptediepte

Vaak zie ik de term "bokeh" wanneer "scherptediepte" wordt bedoeld. Dat is fout, simpelweg omdat het niet hetzelfde is. Hoewel velen het onderscheid tussen de twee zullen begrijpen, zal ik het verschil uitleggen voor degenen die scherptediepte met bokeh verwarren. Voordat ik inga op het verschil tussen scherptediepte en bokeh, wil ik eerst de twee definities toelichten.

Lees meer »

Hello Future

Hello Future is een hoogtepunt van Al Qasimi's fotografische, performance- en filmpraktijk, verenigd in haar scherpe focus op oppervlak en textuur, en de onthullende visuele invloeden van het spetterende en bloemrijke. Farah is een slimme en opkomende multidisciplinaire kunstenaar wiens werk postkoloniale structuren van macht, gender en esthetiek in de Perzische Golfstaten en de mondiale culturele samenvloeiing en migratie in het algemeen onderzoekt. De monografie bevat een essay van Negar Azimi en een gesprek tussen Al Qasimi en kunstenaar Meriem Bennani. Website >>

Lees meer »

C K t o p f o t o g r a f i e 

Reportagefotografie | Fotosessie | Beeldbank | Logo ontwerp | website

© 2021 by CK. Top Proudly created

info@cktopfotografie.nl

0 6 2 1 8 8 3 2 9 9

KVK  81383096     BTW ID. 003560270B41

Vanaf 1 juli 2022 KOR - BTW Vrijgesteld