Mijn dagelijkse routine voor een Opgeruimde telefoon: foto's sorteren en opruimen

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 22:52

Ik deel graag mijn persoonlijke aanpak voor het opruimen van mijn mobiele telefoonfoto's. Het is een routine die ik dagelijks volg en die me helpt om mijn galerij georganiseerd te houden zonder dat het een tijdrovende taak wordt. Laten we duiken in mijn stappen om een opgeruimde telefoon te behouden.

 

Stap 1: Datumaanduiding zonder Jaartal
Elke dag open ik mijn fotoalbum en voer ik de huidige datum in, zonder het jaartal toe te voegen. Dit trucje onthult foto's die ik op die specifieke dag in voorgaande jaren heb genomen. Zo krijg ik een overzicht van mijn herinneringen door de jaren heen, zonder een overweldigende hoeveelheid beelden.

Stap 2: Gericht Opruimen
Nadat ik mijn foto's per datum heb bekeken, neem ik de tijd om te beoordelen welke ik wil behouden en welke overbodig zijn geworden. Dit dagelijkse proces voorkomt dat mijn telefoon wordt overspoeld met ongebruikte bestanden. Het is als een mini-schoonmaaksessie die de algehele orde behoudt.

Stap 3: Printscreentjes Kritisch Beoordelen
Printscreentjes zijn vaak de boosdoeners als het gaat om rommel in mijn galerij. Ik bekijk ze kritisch en behoud alleen de relevante afbeeldingen. Door onnodige printscreentjes te verwijderen, creëer ik niet alleen ruimte, maar behoud ik ook een overzichtelijke en nette galerij.

Stap 4: Afscheid van Minder Flatterende Foto's
Soms maken we foto's die niet helemaal aan onze verwachtingen voldoen. Ik neem bewust de tijd om door mijn album te gaan en minder flatterende foto's te verwijderen. Dit draagt bij aan een visueel aantrekkelijkere galerij en maakt het gemakkelijker om de mooiste herinneringen te vinden.

Stap 5: Onbruikbare Bestanden Loslaten
Opruimen betekent niet alleen het verwijderen van foto's, maar ook het loslaten van onbruikbare bestanden. Gedownloade afbeeldingen, memes en andere digitale items die hun doel hebben gediend, worden verwijderd. Hierdoor creëer ik niet alleen meer ruimte, maar behoud ik ook een efficiënte opslag op mijn telefoon.

Mijn dagelijkse opruimroutine kost slechts enkele minuten, maar het resultaat is een opgeruimde galerij die me het hele jaar door plezier geeft zonder te verdwalen in een eindeloze opruimklus. Het is een kleine moeite met veel voldoening, waarbij ik afscheid neem van onnodige bestanden en ruimte maak voor de herinneringen die er echt toe doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.