Terugblik op je beeld

Gepubliceerd op 10 december 2022 om 09:33

Nu het nieuwe jaar nadert, is het belangrijk om na te denken over het jaar en je eigen fotografiewerk en -ervaringen gedurende het jaar. Wanneer je doelen stelt voor het nieuwe jaar, is het belangrijk om uw huidige toestand te evalueren en te zien welke veranderingen je kan aanbrengen om die doelen te bereiken.

 

Dit omvat het kijken naar alle aspecten van je leven, inclusief je fotografiewerk. Om ergens beter in te worden, moet je eerlijk tegen jezelf zijn over waar je staat en verbeterpunten identificeren. Hier zijn een paar vragen om je evaluatieproces te begeleiden, zodat je 2023 goed kunt beginnen met je fotografiewerk. En hoewel dit van toepassing is op het bekijken van je werk en het voorbereiden op het nieuwe jaar, kun je deze stappen volgen voor elke nieuwe tijdlijn, zoals een nieuw kwartaal, een nieuwe maand, enz.

 

Wat werkte niet?

Het is net zo belangrijk om te kijken naar wat niet werkte. Vraag uzelf af waarom het niet werkte en of er wijzigingen zijn die u kunt aanbrengen om soortgelijke fouten in de toekomst te voorkomen. Dit kan inhouden dat u meer tijd neemt voor onderzoek of samenwerking voordat u aan een project begint, of dat u elke stap van het proces goed plan.

 

Waar kun je verbeteringen aanbrengen?

Als je eenmaal hebt vastgesteld wat wel en niet heeft gewerkt, is de volgende stap om na te denken over waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Denk na over eventuele doelen of projecten die mogelijk op een laag pitje zijn gezet - dit is een goed moment om ze opnieuw te bekijken en te kijken of er wijzigingen zijn die u moet aanbrengen om vooruit te komen.

 

Welke technieken of kennis heb je nodig om te oefenen of te leren om deze verbeteringen aan te brengen?

Nu je hebt vastgesteld welke gebieden je moet ontwikkelen om je doelen te bereiken, is de volgende stap om erachter te komen hoe je dat precies gaat doen. Zijn er bepaalde technieken die je meer moet oefenen? Of misschien is het gewoon een kwestie van de juiste bronnen of mentoren vinden die je kunnen helpen.

 

Wat is je doel?

Bepaal wat succes voor jou zelf betekent. Kijk vooral niet teveel naar anderen om ze na te doen maak bepaal je eigen koers en maak foto's waar je zelf gelukkig van wordt. Tot slot vind ik het belangrijk om even stil te staan ​​bij wat succes eigenlijk betekent.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.