AI servo / AF

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 11:23

AI Servo is een autofocus modus die de camera in staat stelt om bewegende onderwerpen scherp in focus te houden. In tegenstelling tot de One Shot autofocus-modus, waarbij de focus wordt vastgesteld zodra de ontspanknop half wordt ingedrukt en vervolgens wordt vergrendeld, past de AI Servo autofocus continu de focus aan terwijl het onderwerp beweegt, waardoor het onderwerp scherp blijft, zelfs als het zich verplaatst. Dit maakt AI Servo een waardevol hulpmiddel voor het fotograferen van snelle en bewegende onderwerpen, zoals sport, wildlife of andere actiescènes.


In AI Servo-modus gebruikt de camera geavanceerde algoritmen om de beweging van het onderwerp te voorspellen en de focus dienovereenkomstig aan te passen. Dit is met name handig voor het fotograferen van snel bewegende onderwerpen, zoals sport of wildlife, waarbij het onderwerp naar de camera toe of van de camera af beweegt.

AI Servo-modus wordt vaak gebruikt in combinatie met de continu-opnamemodus om een reeks afbeeldingen vast te leggen terwijl het onderwerp in beweging is, zodat ten minste één afbeelding scherp in focus is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.