vanaf 14 oktober: water spiegel | maartje roos

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 09:43

In de betoverende expositie van Maartje Roos worden toeschouwers uitgenodigd om de wereld te aanschouwen door de lens van haar unieke creatieve visie. Met een ongeëvenaarde precisie creëert ze beelden die fungeren als reflecterende spiegels, waarin kijkers zichzelf kunnen herkennen. Haar composities zijn doordrenkt met zorgvuldigheid, waarbij elk element op zijn plaats lijkt te vallen als een harmonieus geheel.

Deze tentoonstelling biedt niet alleen een blik op het heden, maar transporteert de toeschouwer ook naar het verleden, soms wel honderd jaar terug in de tijd. Het is een meeslepende reis door de geschiedenis, vastgelegd in de subtiliteit van haar beeldtaal. Tegelijkertijd biedt de expositie een intrigerende vooruitblik op de toekomst, waarbij Roos haar artistieke interpretatie loslaat op hoe onze omgeving er mogelijk uit zal zien.

Het water, dat dienstdoet als het verbindende thema in deze buitengewone expositie, fungeert als de meest betoverende spiegel die de natuur te bieden heeft. Het weerspiegelt niet alleen de beelden die erin kijken, maar ook de diepte van Roos' gedachten en emoties. Door deze lens van water worden de kijkers meegenomen op een reis van introspectie en contemplatie, waarbij ze worden uitgenodigd om hun eigen reflecties te ontdekken temidden van de prachtige composities van Maartje Roos. Het is een artistieke reis die de zintuigen prikkelt en de verbeelding aanwakkert, en die elke bezoeker inspireert om anders naar de wereld om hen heen te kijken.

 

fries scheepvaart museum 

Kleinzand 16 8601 BH SNEEK

https://friesscheepvaartmuseum.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.