Fotografie helpt

Gepubliceerd op 5 februari 2021 om 16:01

In 2018 ontdekten onderzoekers van Lancaster University dat het maken van een dagelijkse foto het welzijn verbeterde door: Zelfzorg Interactie met de gemeenschap Het potentieel voor herinneringen "Even de tijd nemen om opmerkzaam te zijn en op zoek te gaan naar iets anders of ongewoons in de dag, werden gezien als positieve voordelen voor het welzijn van de praktijk

In 2010 analyseerden en rapporteerden onderzoekers een samenvatting van meer dan 100 onderzoeken gericht op de effecten van kunst op lichamelijke en psychische gezondheid in The Connection Between Art, Healing, and Public Health: A Review of Current Literature.

 

Enkele van de positieve manieren waarop beeldende kunst en expressief schrijven onze gezondheid beïnvloeden, zijn onder meer:

  1. Door kunst konden ze hun gevoelens symbolisch uiten.
  2. Fotografie heeft geholpen om focus te brengen op positieve levenservaringen, waardoor hun ervaringen met ziekte werd verlicht.
  3. Mogelijkheden om continuïteit, uitdaging en prestatie aan te tonen.
  4. verbeterde eigenwaarde en identiteit.
  5. Patiënten kunnen hun ziekte een tijdje vergeten en ontsnappen aan intense emoties.
  6. Artistieke zelfexpressie kan bijdragen aan het in stand houden of reconstrueren van een positieve identiteit.
  7. Kunst verminderde stress door de niveaus van het stresshormoon cortisol te verlagen
  8. Het stelde hen in staat om een ‚Äč‚Äčidentiteit te behouden van wie ze waren voordat ze ziek werden en om hun identiteit uit te breiden op een manier die niet door hun ziekte kon worden bepaald
  9. Emotioneel schrijven over verontrustende ervaringen leidt tot langdurige verbeteringen in stemming en gezondheid en kan de frequentie van doktersbezoeken, de immuunfunctie, stresshormonen, bloeddruk en een aantal sociale, academische en cognitieve variabelen beïnvloeden.

The one project *

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.