15 Bloesem foto Tips:

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 09:00

Schiet wijd. Vul het hele frame met een hele boom of schiet een heel bos met bomen.

 

Zoom strak in. Zoom in voor een close-up van een kleine groep bloesems.

 

Afhankelijk van de grootte van de boom, kun je misschien van dichtbij komen en zelfs een macrolens gebruiken om de bloembladen vast te leggen en kleine details te laten zien.

 

Sommige soorten Cherry Blossom-bomen hebben takken die tot op de grond hangen, of wanneer ze in de buurt van vijvers of andere waterpartijen worden geplant, bengelen de takken over het water. Stel een foto samen om de bloesems en takken naast het water te plaatsen voor een uniek beeld. Speel ook met de plaatsing in het frame van de bloesems tegen de lucht.

 

Zoek naar een donkere of lichtere achtergrond voor de bloemen of boomtakken die je fotografeert. Door een lichter onderwerp tegen een donkere achtergrond of een donkerder onderwerp tegen een lichtere achtergrond te plaatsen, komt het onderwerp veel meer naar voren. Het kan zijn dat je om een ​​boom of bomen heen moet lopen om de juiste plek te vinden om je compositie te laten slagen, maar het is de moeite waard om de tijd te nemen om dit te doen.

 

Kijk eerst omhoog. Als je van onder een boom of midden in een bosje naar boven schiet, kunt u een afbeelding maken die grafischer is: kleurblokken die het frame vullen met kleine stukjes blauwe lucht die op de achtergrond zichtbaar zijn in plaats van individuele bloeit. Zoek naar bomen die naast elkaar staan ​​met verschillende kleurenbloesems voor een kleurrijker beeld.

 

Kijk dan naar beneden. Misschien vindt u bloesems die op de grond zijn gevallen of volle bloesems of bloembladen die op het water drijven. Je zult misschien zelfs ontdekken dat de meeste bloesems van één boom zijn gevallen - en de grond bedekken. Kale takken naast de omgevallen bloemen laten de cirkel van het leven zien.

 

Ga high key. Schiet lichtgekleurde bloesems tegen de heldere lucht.

 

Hou het rustig. Schiet donkerder gekleurde bloesems tegen een donkere lucht of water op de achtergrond. Gebruik een polarisatiefilter op uw lens om de lucht of het water in het frame donkerder te maken.

 

Als het haar dat je fotografeert zich in een tuin in Japanse stijl bevindt, wil je zeker wat foto's maken met de architectuur van de tuin als aanvulling op de kersenbloesems, voor extra interesse.

 

Zoek naar gevallen waarin de takken of takken van bomen, niet noodzakelijkerwijs de bloemen, het middelpunt van uw foto worden. Zoek naar leidende lijnen, dit zijn lijnen die qua compositie door een afbeelding lopen en de aandacht van de kijker leiden.

 

Gebruik je grootste diafragma om een ​​bos bloesems te scheiden tegen de zachte bokeh-kleurvervaging.

 

Maak optimaal gebruik van uw camera. Neem horizontale composities, verticale composities en als uw camera dit biedt, afbeeldingen in vierkant of 16: 9-formaat. De 8-15 mm fisheye-zoomlens kan zelfs volledig cirkelvormige beelden maken wanneer deze helemaal wordt uitgezoomd tot 8 mm op een full-frame camerabehuizing. Kijk hoe u takken of architectuur kunt gebruiken om uw opname in te kaderen en hoe deze varieert wanneer u het beeldformaat wijzigt.

 

Plaats de eigenlijke kersenbloesems niet in het frame. Gebruik de weerspiegeling van bloesems in het water of een ander reflecterend oppervlak, zoals de ramen van een nabijgelegen gebouw, als je hoofdonderwerp voor een abstract beeld.

 

Zie hoe licht en schaduw de sfeer van uw afbeelding beïnvloeden. Het verlichten van bloesems of bomen roept een andere sfeer op dan helder middagzonlicht of vroege ochtend- / late middagzon.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.