Ballet de jellyfish

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 13:05

Een van de synoniemen die voor fotografie wordt gebruikt, is "snapshot". Maar veel mooie foto's hebben niet alleen momenten, maar ook jaren achter de rug.

 

Dit is wat er gebeurt met "Ballet de jellyfish", de foto van de Mar Menor waarmee Ángel Fitor is gestegen als winnaar van de prestigieuze European Wildlife Photographer-prijs van de Duitse Vereniging voor Natuurfotografie in haar editie van 2021.

 

Zoals Fitor via de website van deze organisatie uitlegt, zijn de elf kwallen die op de afbeelding te zien zijn het resultaat van elf flitsworpen terwijl ze hun beweging door het doelwit volgen. "Meer dan zes jaar lang heb ik geprobeerd dit beeldidee werkelijkheid te maken en heb ik talloze mislukte pogingen moeten doorstaan, wat niet verwonderlijk is gezien de onvoorspelbaarheid van de factoren die een voorwaarde waren voor succes", aldus Fitor.

Tip

Omdat kwallen voor een groot deel transparant zijn, lenen ze zich perfect voor tegenlichtopnamen. Je kunt ze zelfs tegen de zon in fotograferen. Dat is simpel omdat je niet hoeft te flitsen.  Het beste kun je de camera op P (program) instellen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.