Mobiele APPS

Gepubliceerd op 17 december 2021 om 09:42

Fotografie is een breed onderwerp. Heel veel mensen maken foto's met hun mobiel. De meeste fotografen gebruiken DSLR-camera's en hightech apparatuur voor de best mogelijke foto's. Er zijn er echter nog veel meer die ook op hun smartphone gebruiken. Telefooncamera's zijn goed genoeg voor veel dingen. Daarnaast zijn er niet-camera-apps die fotografen ook helpen. Om je hier verder mee te helpen hebben we een lijstje gemaakt met apps. Hier zijn de beste fotografie-apps voor Android!

 

Adobe heeft een reeks desktop-apps voor creatieve typen. Ze hebben een vergelijkbare groep mobiele apps voor mobiele fotografen. Hun waren omvatten een redelijk fatsoenlijke mobiele versie van Adobe Lightroom. Daarnaast vindt u een scanner-app (voor echte foto's), twee Photoshop-apps en meer. Lightroom is de meest professionele onder hen. De Photoshop-apps zijn meer voor eenvoudige dingen zoals filters en stickers. Maar zelfs zij hebben wat basisdingen. De apps zijn gratis. U kunt de functionaliteit uitbreiden met het Creative Cloud-abonnement van Adobe.

   

  HyperFocal Pro is een andere stijl van fotografie-app. Het maakt of bewerkt geen foto's. Het helpt vooral bij berekeningen. U kunt zaken als uw camera-instellingen en opnameomstandigheden bijhouden. Dat omvat scherptediepte, beeldhoek, gezichtsveld en hyperfocale afstand. De gebruikersinterface is een beetje flauw, maar volledig functioneel. Er is eigenlijk niet veel om over te klagen. Dit is een uitstekende app voor DSLR-fotografen. Bovendien is het volledig gratis zonder advertenties of in-app aankopen.

   

  Magic ViewFinder-apps zijn ook handige fotografie-apps. Hiermee kun je locaties verkennen en scènes vooraf opnemen zonder al je spullen rond te slepen. Er is een verscheidenheid van hen van deze ontwikkelaar. Dat omvat degenen die Canon, Nikon, Lumix, Red en anderen emuleren. Je kunt dingen vinden zoals brandpuntsafstand en je foto's voorbereiden voordat je door het proces van het instellen van al je uitrusting gaat. De prijzen variëren, maar geen van deze apps kost meer dan een paar dollar. Ze zijn bovengemiddeld voor fotografie-apps. De ontwikkelaar heeft ook een alles-in-één zoeker-app voor $ 4,80 die alles bevat.

   

  Over het algemeen moet u de stockcamera-app op uw telefoon gebruiken. Ze worden bijna allemaal geleverd met handmatige modi, pro-modi en nabewerking die speciaal zijn ontworpen voor de hardware van uw camera. Degenen die een vervanging nodig hebben, kunnen het echter veel slechter doen dan Open Camera. Het heeft een volledig handmatige modus, samen met auto-leveing, HDR, een panoramische modus, histogram op het scherm, focus peaking en zelfs spraakbesturing om op afstand foto's te maken. De beeldkwaliteit is vrij goed en de app is niet alleen gratis, maar ook open source. Het is een geweldige vervanging voor camera-apps.

   

  Snapseed is waarschijnlijk de beste gratis foto-editor op Android. Het wordt geleverd met een verscheidenheid aan zowel eenvoudige als geavanceerde tools. Dat omvat ondersteuning voor RAW-bestanden, eenvoudige dingen zoals het verwijderen van rode ogen en tonnen dingen tussen de twee. Het heeft ook een vrij krachtige automatische verbeteringsmogelijkheid. Het werkt soms goed, maar het hangt meestal af van de foto zelf en het type scène. Er zijn ook meer dan een dozijn filters voor degenen die van eenvoudige dingen houden. Elke mobiele fotograaf zou deze app moeten hebben. Het is tenslotte helemaal gratis.

   

  VSCO is een alles-in-één fotografietool. Het werkt als een camera-app en een foto-editor. Het heeft ook enkele tips, trucs en verschillende leuke filters voor gebruik. De filters emuleren verschillende soorten folie. Ze zijn best netjes, maar het zijn aan het einde van de dag nog steeds filters. Deze is iets moeilijker aan te bevelen dan de meeste. Het doet niets het beste, maar het doet verschillende dingen buitengewoon goed. Er is een abonnement voor $ 19.99 per jaar. Het voegt extra functies toe, maar het is een beetje moeilijk te rechtvaardigen met zoveel andere tools die er zijn. Het kan echter in uw straatje zijn.

   

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.