lightroom shortcuts

Gepubliceerd op 10 april 2022 om 15:42

Lightroom kan een extreem krachtige workflowtool zijn voor kleurcorrectie en nog veel meer. Je kunt het gebruiken om je foto's te ordenen, en niet alleen bij te houden waar ze zich op je computer bevinden, maar ook om de bewaarders te sorteren op de afgewezenen, ze te beoordelen en nog veel meer!

Een groot deel van de snelheid van Lightroom komt echter van het gebruik van sneltoetsen of sneltoetsen voor Mac en pc. Sterker nog, zonder sneltoetsen mis je echt iets!

Gelukkig kun je met slechts een paar belangrijke (geen woordspeling?) Lightroom-snelkoppelingen voor Mac en pc die relatief gemakkelijk te onthouden zijn, je in een mum van tijd door je workflow vliegen. In dit artikel geven we een lijst van alle belangrijke sneltoetsen die u moet kennen om aan de slag te gaan, georganiseerd zoals u ze zou gebruiken tijdens uw start-to-finish-workflow.

Lightroom Module Sneltoetsen/Snelkoppelingen

Enkele van de meest voorkomende lightroom-snelkoppelingen voor Mac en pc's zullen de eenvoudigste zijn, degenen die u helpen schakelen tussen de verschillende Lightroom-modules. 

Onthoud ook dat het hoofdvenstermenu (het bovenste niveau) vervolgkeuzemenu's heeft waarin alle beschikbare sneltoetsen voor u worden vermeld! Je kunt dit altijd als laatste redmiddel gebruiken om te zien of een functie of tool die je vaak gebruikt een eigen sneltoets heeft...

 

"G" = rastermodus (onderdeel van de bibliotheekmodule)


“E” = loepmodus (onderdeel van de bibliotheekmodule)


"D" = module ontwikkelen


"C" = vergelijkingsmodus, in de bibliotheekmodule


“N” = Survey Mode, in de Bibliotheek Module


"O" (de letter, niet het cijfer) = People (Lightroom's Face-ID-systeem)

 

Sneltoetsen voor Lightroom-informatie

In zowel de bibliotheekmodule als de ontwikkelmodule zijn er een paar sneltoetsen die verschillende aanvullende informatie weergeven, doorlopen en verbergen die u mogelijk wilt zien, zoals het filterpaneel en EXIF-informatie voor afzonderlijke afbeeldingen:

"\" (de backslash-toets) = Toon of verberg het hoofdfilterpaneel, alleen beschikbaar in de rastermodus van de bibliotheekmodule


"T" = toon of verberg het deelvenster Sorteervolgorde onder afbeeldingen in de loep (bibliotheek) en ontwikkelmodule. Dit paneel geeft ook informatie weer voor sommige hulpmiddelen, zoals de borstels voor branden/ontwijken en de borstel voor het verwijderen van vlekken / retoucheren.


"I" (i) = aangepaste afbeeldingsinfo weergeven, doorlopen en verbergen in de loep


"J" = Aangepaste afbeeldingsinformatie weergeven, doorlopen en verbergen in de module Raster (Bibliotheek)


"CMD/CTRL+J" = Open de instellingen voor informatieweergave, inclusief de bibliotheekmodulerastermodus, loepmodus en de ontwikkelmodule.

 

Download de gehele lijst met shortcuts >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.