Sony introduceert aangepaste rasterlijnen voor alpha camera's

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 17:40

Sony heeft aangekondigd dat ze een nieuwe licentie voor aangepaste rasterlijnen zullen introduceren voor hun Alpha-camera's, beginnend met de Alpha 7 IV en andere modellen in de toekomst. Deze licentie biedt gebruikers de mogelijkheid om tot 4 aangepaste rasterlijnen te importeren. Deze lijnen kunnen worden weergegeven op zowel de elektronische zoeker (EVF) als het lcd-scherm aan de achterkant van de camera tijdens het fotograferen, waardoor het maken van beelden eenvoudiger en consistenter wordt. Denk hierbij aan situaties zoals op scholen, fotostudio's, pretparken, cruiseschepen en winkelcentra. Deze nieuwe functie stelt gebruikers in staat om hun camera's snel bij te werken en deze tool te gebruiken voor snelle, nauwkeurige en professionele opnames.

 

De licentie, die vanaf maart 2024 beschikbaar zal zijn voor de Alpha 7 IV en later voor andere modellen, biedt ook de mogelijkheid om kleurrijke rasterlijnen te importeren. Na registratie kunnen de rasterlijnen zelfs worden weergegeven met HDMI-uitvoer. Dit stelt gebruikers in staat om na het fotograferen de beelden te controleren met de rasterlijnen op de EVF en het lcd-scherm.

Nic Davidson, Director of Photography van Strawbridge Studios, Inc., ziet dit als een vooruitgang voor de schoolfotografie: "Sony's toewijding om te innoveren en hun ongeëvenaarde ondersteuning sluiten perfect aan bij onze missie om de beste foto-ervaring op school te bieden."

Deze functie is niet alleen beperkt tot rasterlijnen; het kan ook worden gebruikt als gedeeltelijk gevulde transparantiemaskers. Sony hoopt dat deze aanpasbare rasterlijnen de creativiteit en efficiëntie van fotografen in verschillende industrieën, waaronder cruises, pretparken, natuur- en ID-fotografie, aanzienlijk zullen verbeteren. Met deze innovatie wil Sony de standaard zetten voor toekomstige ontwikkelingen in de wereld van fotografie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.